secam se da sam u skoli od pocetka uvek imala radne navike mislim pritom na skidanje stvari koje su za skolu,rucak,organizovanje vremena za odmor i ucenje,slobodne akticnosti,tj malo predaha i odmora od skole,pa onda radjenje domacih zadataka i ucenje.
koliko vasa deca provode vremena i u jednom i u drugom,da li im vi odredite vreme za to ili ih pustite da sami sebe organizuju ,pritom naravno uz vasu pomoc i onda svakog dana isto?
mrzim da vidim kad deca dodju iz skole bace torbu,tako sa prljavim rukama sednu da jedu,u istu garderobu i obucu odu napolju da se valjaju po travi ili igraju fudbal,i onda u sedam uvece onako umorni i iscrpljeni od celog dana sednu kao da nesto i urade od domaceg ili nauce,a ujutru na brzinu pobacaju knjige i sveske u torbu pritom pola zaboravljajuci,ili im to roditelji urade,a da oni pritom ni ne znaju ni koliko ni koji cas imaju.
imam jedan takav primer skolarca u kuci!!!
za mene je to krajnje odvratno,ponasanje samog deteta pa tek onda odnosa prema skoli i uopste o onome sto se radi u njoj.
deca bez radnih navika,su totalno nezainteresovana za skolu,rade sve bez volje,zato sto moraju uglavnom na silu nauce da ne bi dobili losiju ocenu i u strahu od roditelja.
imam ziv primer deteta koje bas zbog tog neorganizovanog vremena i nenaucenosti od pocetka kako da se nosi i odnosi sa svim tim mrzi skolu.
znam sigurno da moja deca nece biti takva,koliko god da vole/nevole skolu,neki red ce morati da se zna,znaci dolazak,presvlacenje,rucak,mali predah,domaci zadaci,malo ucenja,spremanje torbe po rasporedu casova za sutra,i na kraju igra do vecere.
kakva su vasa deca i uopste odnosi vas i njih prema skoli i svim aktivnostima oko nje koje se rade kod kuce?
da li imaju radne navike,svakog dana znaju sta ,kad i kako ili je svaki dan drugaciji i rade kad imaju volje ili kad stignu?
da li su dobri djaci ,koliko obracate paznju na ocene,koliko vam one znace?
da li vasa deca po vasem misljenju vole/mrze skolu?
mislite li da im upravo te radne navike usadjene od samog starta mogu pomoci da skolu gledaju kao lepsu stranu zivota?